Huikea moka suorassa uutislähetyksessä – kotikatsomot tyrmistyivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Television suorissa uutislähetyksissä sattuu ja tapahtuu. Lähetysten suoran luonteen vuoksi niissä nähtäviä virheitä ja kommelluksia ei voida korjata ennen kuin ne ovat jo tavoittaneet kotikatsomot. Eräs vuoden hulvattomimmista mokista tapahtui Asiana Airlinesin lento-onnettomuuden uutisoinnissa.

Kuva: KTLA News
Kuva: KTVU News

San Franciscossa sattuneen lento-onnettomuuden uutisointi oli tuttuun tapaan nopeatempoista, ja silloin faktojen tarkistaminen saattaa joskus jäädä toissijaiseksi, kun tiedonvälityksen nopeus nousee merkittävään rooliin. Silloin sattuu usein myös virheitä, kuten Oaklandissa toimivalle KTVU News -televisiokanavalle.

Kanava oli saanut jostain ”tietoonsa” lentohenkilökunnan nimet, jotka kerrottiin suorassa lähetyksessä. Kotikatsomoissa tyrmistyttiin, kun siellä kuultiin lista nimistä. Ne olivat nimittäin pilanpäiten keksittyjä nimiä, jotka tarkoittivat lausuttuna aivan jotain muuta kuin oli tarkoitus. Ilmailuviranomaiset kiistivät nopeasti antaneensa mitään nimiä julkisuuteen.