Mikä rohkeus! 11-vuotias tyttö pakeni järjestettyä avioliittoa – julkaisi pysäyttävän videon YouTubessa

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa ihminen saa pääsääntöisesti valita oman kumppaninsa mieltymyksiensa mukaan. Naimalupa saadaan 18 vuoden iässä. Muualla maailmassa avioliittoja voidaan kuitenkin solmia jopa lapsen ja aikuisen välille.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt 11-vuotias jemeniläinen Nada-tyttö on paennut järjestettyä avioliittoaan. Hän julkaisi YouTube-sivustolla tunteita herättävän videon, jossa kertoi kokemastaan tilanteesta. Neitokaisen kahdeksanlapsisen perheen vanhemmat yrittivät pakottaa lasta avioliittoon aikuisen miehen kanssa tämän rikkauden takia, mutta neuvokas tyttö ei siihen suostunut.

– On totta, että pakenin perheeni luota. En voi elää heidän kanssaan. Haluan mennä setäni luo. Tämä voi tapahtua kelle tahansa lapselle. Ennemmin kuolisin, kertoi Nada videolla.