Kolme vuotta sitten varastettu viulu löytyi – arvo 1,4 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ruuhkaisilla rautatieasemilla tapahtuu valitettavan paljon näpistyksiä. Tällaisen kohtalon sai kärsiä korealainen viulisti Min-Jin Kym vuonna 2010, kun hänen viulunsa varastettiin Lontoon Eustonin rautatieasemalla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa viulu.

Muun muassa Lontoon sinfoniaorkesterissa soittaneella viulistilla oli mukanaan 1,2 miljoonan punnan arvoinen Stradivarius-viulu. Kyseistä soitinta on valmistettu ainoastaan 650 kappaletta, ja sen hinta euroissa lähentelee 1,4 miljoonaa. The Sun kertoo, että Kym on nyt saanut erittäin arvokkaan soittimensa takaisin.

Viulun oli napannut John Maughan -niminen mies, joka oli nähnyt tilaisuutensa koittaneen siinä vaiheessa, kun viulisti oli ollut ostamassa asemalla kahvia. Brittimies tuomittiin varkaudesta neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2011, mutta viulua ei vielä silloin löydetty. Kahden apulaisen kanssa viulun anastanut mies oli ensin yrittänyt myydä soitinta linja-auton kuljettajalle sadalla punnalla.

Kuljettaja ei kuitenkaan ollut lämmennyt miehen tarjoukselle. Soitin on nyt löydetty midlandsiläisestä asunnosta. Arvosoittimen mukana oli yhä sen 62.000 punnan arvoinen jousi.