Mullistava suomalaiskeksintö: Asiakas maksaa ostokset kasvoillaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaikka suomalaiset eivät ole enää vuosiin olleet edelläkävijöitä tietotekniikan osaamisessa ja hyödyntämisessä, löytyy maastamme yhä iloisia poikkeuksia alalle. Yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista yrityksistä on helsinkiläinen Uniqul, joka on kehittänyt uudenlaista maksamista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Biotunnistaminen on alati kasvava ala aivan kuin mikromaksaminen ja maksajan tunnistaminen erilaisin keinoin ja laittein. Nyt Uniqul on yhdistänyt nämä ja luonut uudenlaisen sovelluksen, jonka avulla ihmiset voivat jatkossa maksaa kasvoillaan – ilman lompakkoa.

Riittää, että maksaja katsoo kameraan, jonka kasvontunnistus yksilöi henkilön ja hoitaa veloituksen automaattisesti. Maksamisen lisäksi samaa tunnistusta voidaan käyttää myös esimerkiksi lentokentillä, huoltoasemilla ja kanta-asiakasohjelmissa. Näin tarkka kasvontunnistus aiheuttaa luonnollisesti myös kysymyksiä ihmisten yksityisyyden suojasta.