Myöhään valvovista paljastui epämiellyttäviä luonteenpiirteitä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni määrittelee itsensä joko aamuvirkuksi tai iltaihmiseksi. Nyt Sydneyn yliopiston tutkimus on selvittänyt, kuinka paljon ihmisen energiatason kytköksistä kellonaikaan voi päätellä tämän luonteenpiirteistä. Tutkimuksen tulokset ovat olleet jokseenkin yllättäviä.

Peter Jonasonin johtaman tutkimuksen mukaan illalla virkeimmillään olevat yökukkujat ovat aamuvirkkuja useammin epäsosiaalisia. Daily Mail -lehti kertoo, että iltaihmisissä on myös useammin havaittavissa narsistisia ja psykopaattisia luonteenpiirteitä. Australialaistutkimus suoritettiin seuraamalla 263 opiskelijan unirytmiä ja luonteen ominaisuuksia.

Osallistujien keski-ikä oli 24 vuotta. Tutkimus sai selville, että empaattisuuden puutetta, egoismia ja itsekkyyttä esiintyi aamuvirkkuihin verrattuna enemmän illalla virkeimmillään olevilla ihmisillä. Myös manipulatiivisuus ja petollisuus olivat luonteenpiirteitä, joita ilmeni vähemmän aamulla energisimmillään olevilla tutkimuskohteilla.