Lentomatka helvetistä: 26 matkustajalle raju vatsatauti lennolle

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Pitkät lentomatkat voivat tunnetusti olla tuskaisia kokemuksia. Nyt eräiden australialaisten oppilaiden ja heidän opettajiensa lentomatka Chilen Santiagosta takaisin kotiin on todella ollut sieltä kammottavammasta päästä.

Qantas-lentoyhtiön lennon aikana 26 matkustajaa kärsi oksennustaudista ja ripulista. Lähes 14 tuntia kestänyt lento muuttui äkkiä todelliseksi sotatantereeksi, kun matkustajat joutuivat tappelemaan Boeing 747 -koneen kahdeksasta vessasta. Daily Mailin mukaan Qantas on kommentoinut tapausta sanomalla, että matkustajat olivat saaneet tautinsa jo ennen koneeseen nousemista.

Pienessä tilassa tauti levisi nopeasti. Asiantuntijat ovat sittemin kertoneet, että matkustajien epäillään sairastuneen norovirukseen. Lennolla oli mukana kaksi lääkäriä ja yksi hoitaja, mutta he eivät voineet tehdä paljoa lievittääkseen matkustajien vointia.

Koneen laskeuduttua päämääräänsä Sydneyn lentokentälle sitä oli odottamassa ambulansseja ja ensihoitajia. 16 matkustajaa kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan ja kolme heistä jouduttiin kantamaan ulos koneesta paarien avulla. Moni sairastuneista kärsi nestehukasta.