Tulevaisuuden polkupyörä: Upeita ominaisuuksia mukana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen itärannikolla on nähty liikenteessä perin kummallinen kulkuneuvo. Se näyttää kuin tulevaisuuden menopeliltä, sillä siinä on pieni moottori, aurinkopaneelit ja polkimet. Kyseessä on ELF-niminen polkupyörä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Mark Stewart ajelee parhaillaan Yhdysvaltojen itärannikkoa pitkin Pohjois-Carolinasta Massachusettsiin. Miehen alla on sirkeän värinen polkupyörä, joka kuitenkin eroaa normaalipyöristä merkittävästi. Eko-polkupyöräksi kutsuttu ELF on hänen mukaansa tulevaisuuden kulkuneuvo.

Polkupyörää voi joko ajaa itse tai ottaa avuksi aurinkopaneeleilla toimivan pienmoottorin, joka kuljettaa kulkuneuvoa enimmillään noin kolmekymmentä kilometriä tunnissa. Markin menopeli maksoi suoraan tehtaalta ostettuaan liki 3.800 euroa, Associated Press raportoi.