Tee-se-itse: Automaattisesti sulkeutuva liukuovi

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Televisio on pullollaan erilaisia sisustusvinkkejä, rakennusohjeita ja askarteluneuvoja jakavia lifestyle-ohjelmia. Toisinaan ohjeiden toteuttamiseen tarvitsee mittavan työkaluarsenaalin, uskomattomat kädentaidot ja vanhan mummonmökin jostain maalta. Nyt eräs YouTube-käyttäjä esittelee oman keksintönsä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kodin omat keksijät voivat helpottaa monien arkea lataamalla ideoitaan verkkoon esimerkiksi videon muodossa. Nyt Clan McArthur on keksinyt keinon, kuinka normaalista liukuovesta saa tehtyä automaattisesti sulkeutuvan oven. Materiaalina hän käyttää kodin tavallisia tavaroita.

Mies on kiinnittänyt liukuoveen narun, virittänyt narun taljan päältä ja kiinnittänyt narun päähän painona toimivan vesipullon. Idea on yksinkertainen ja edullinen, mutta erittäin toimiva. Videolla nähdään myös oven testaaminen käytännössä.