JoJo sai tarpeekseen – haastaa levy-yhtiönsä oikeuteen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Teinitähtenä tunnetuksi tullut laulajalupaus JoJo kiinnitettiin levy-yhtiöön jo kaksitoistavuotiaana lapsena. Leave (Get Out) -hitillään aikoinaan tähdeksi noussut JoJo on nyt varttunut lapsitähdestä 22-vuotiaaksi kaunottareksi.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Laulajattarella on ollut viimeisten seitsemän vuoden ajan suuria ongelmia levy-yhtiönsä kanssa. Blackground-levy-yhtiö on kohdannut erinäisiä vaikeuksia vuosien varrella, eikä neitokainen ole päässyt sopimuksestaan irti. Tämän johdosta JoJo ei ole kyennyt julkaisemaan uutta levyä sitten vuoden 2006.

Nyt JoJo on kuitenkin pääsemässä asiassa eteenpäin, sillä hän on haastanut Da Family ja Blackground -levy-yhtiöt oikeuteen, PopCrush-sivusto uutisoi. Kaunotar selittää kanteessaan, että New Yorkin osavaltion lakien mukaan alaikäinen ei voi allekirjoittaa yli seitsemää vuotta kestäviä sopimuksia. Laulajatar allekirjoitti vanhempiensa kanssa seitsemän albumin sopimuksen kaksitoistavuotiaana.

Neitokaisen puolustuksen mukaan hänen sopimuksensa on rauennut jo vuonna 2011. 22-vuotias JoJo ei ole antanut vaikean tilanteen estää musiikkinsa tekemistä, vaan hän on julkaissut itsenäisesti omatuotantokappaleita. Neitokaisen fanit eivät ole myöskään unohtaneet laulajatarta, vaan he ryhtyivät taannoin raivokkaaseen lobbaamiseen yhteisöpalvelu Twitterissä.

13-vuotiaana läpimurtonsa musiikkilistoilla tehnyt JoJo on oikealta nimeltään Joanna Levesque. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat läpimurtohitti Leave (Get Out) sekä kappaleet Baby It’s You ja Too Little Too Late. Esikoislevy JoJo myi Yhdysvalloissa nopeasti platinaa ja nousi albumilistan neloseksi. Neitokainen on myös näytellyt elokuvissa Aquamarine ja RV.