Yksin matkustavan hotellilasku saattaa puolittua – uusi palvelu auttaa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksin matkustaminen jakaa ihmiset kahteen eri leiriin. Toiset eivät lähtisi maailmalle yksin mistään hinnasta, kun taas toiset nauttivat olla oman reissunsa herroja. Yksin matkustaminen saattaa joissakin tapauksissa tulla kalliimmaksi kuin kahdestaan reissaaminen, sillä yksin ei pysty jakamaan esimerkiksi majoitus- tai autonvuokramaksuja.

Nyt on kuitenkin perustettu palvelu, jonka ideana on saattaa yksin matkustavat ihmiset yhteen. Kyseessä on Easynest-niminen sivusto, jonka ideana on etsiä yksinään hotellihuoneen varanneelle matkaajalle huonetoveri. Sivustolta voi etsiä itselleen väliaikaista huonetoveria, ja näin pystyy jakamaan hotellihuoneen laskun puoliksi.

Joskus edullisen hotellihuoneen saattaa saada kahteen pekkaan halvemmalla kuin yhden punkan hostellin dormista. Samalla pääsee nauttimaan hotellielämän tarjoamista ylellisyyksistä. Palvelu toimii käytännössä siten, että joku matkustaja on jo varannut huoneen tietyksi ajaksi ja tarjoaa esimerkiksi huoneen vapaata sänkyä toisen reissaajan käyttöön.

Easynest vaatii rekisteröitymisen, jotta epämääräiset matkustajat karsiutuvat pois ja jäljelle jää vain aitoja reissaajia. Huoneen alkuperäinen varaaja valitsee aina itse toverinsa, joten mikäli on laatinut itselleen huolellisen ja aidon profiilin, liikenee vapaa sänky yleensä epämääräisiä henkilöitä helpommin.

Hotellihuoneen jakaminen on luonnollinen jatkumo jo olemassa oleville majoitusvaihtoehdoille. Edullisesti matkustavat käyttävät paljon hostelleja sekä majataloja, jotka sijaitsevat yleensä kaupungin keskustojen ulkopuolella. Myös sohvasurffaaminen on suosittua maailmalla ja samalla on helppo luoda uusia tuttavuuksia aidossa kotiympäristössä. Yksi majoitustapa on kodin vaihtaminen, eli home swapping, jossa kaksi taloutta vaihtaa asuntojaan matkansa ajaksi ilman rahan liikkumista.