Bloodhound Gang ei päässyt Venäjälle – työnsivät maan lipun takapuoleensa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bloodhound Gang perustettiin vuonna 1993 Pennsylvaniassa ja se julkaisi debyyttialbuminsa Use Your Fingers kaksi vuotta myöhemmin. Viimeisin albumi on vuonna 2005 julkaistu Hefty Fine. Nyt yhtye kuitenkin kiertää maailmalla keikkailemassa ja on ilmoittanut julkaisevansa pian uutta materiaalia.

Poppoo vieraili hiljattain Ukrainassa keikalla, ja yhtyeen basisti Jared Hasselhoff hieroi keikailla Venäjän lippua haaroväliinsä ja sanoi: ”Älkää kertoko Putinille”. Teko julkaistiin verkossa videona, ja kun yhtye yritti mennä sen jälkeen Venäjän keikoilleen, ei heitä päästetty maahan lipun häpäisemisen takia. Venäjän kulttuuriministeri Vladimir Medinsky oli myös haukkunut amerikkalaisbändin miehiä idiooteiksi Twitterissä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Maahan yrittänyt Bloodhound Gang oli joutunut kananmuna- ja tomaattisateeseen jo kentällä. Bändin pojat pitivät asian tiimoilta lehdistötilaisuuden, jossa he pahoittelivat hölmöilyään ja yhtyeen keulamies Jimmy Pop sanoi, ettei ollut missään vaiheessa samaa mieltä basistin kanssa, sillä hän pitää itseasiassa Venäjää parempana maan kuin Yhdysvaltoja, Gawker raportoi.

Bloodhound Gangin tunnetuin hitti on The Bad Touch, joka soi yhä suomalaisten discoissa ja radioissa. Tunnettu on myös Fire Water Burn, jonka tarttuvaa kertosäettä ”The roof, the roof, the roof is on fire” Michael Moore käytti dokumenttielokuvassaan Fahrenheit 9/11.