Sokea mies ratkoi Rubikin kuution

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rubikin kuutio on eräs maailman kuuluisimmista älypeleistä. Kuutiota ei ole helppo koota alkuperäisasentoonsa, sillä se voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Rubikin kuutio saattaa olla haastavaa kenelle tahansa 3D-palapeliin tottumalle, mutta entäpä jos kuution ratkoja on kaiken lisäksi sokea?

32-vuotias Sameer Doshi menetti näkönsä kaihileikkauksen yhteydessä annetun väärän lääkityksen johdosta. Mies ei kuitenkaan lannistunut sokeudestaan, vaan päätti elää niin normaalia elämää kuin mahdollista. Yhdeksi haasteekseen hän otti Rubikin kuution ratkaisemisen.

Rubikin kuution jokainen seinämä on eri värinen. Mies merkkasi värit eri tuntuisilla tarroilla ja aloitti ratkomisen. Hän harrasti kuution pyörittelyä lähinnä iltaisin, kun hänen tyttärensä oli mennyt nukkumaan.

Daily Mailin mukaan Sameerilla meni kuution ratkomiseen yhteensä yhdeksän kuukautta, mutta hän sai kun saikin kuution alkuperäisasentoonsa. Rubikin kuutio on keksitty vuonna 1974, ja se sai nimensä keksijänsä Erno Rubikin mukaan.