Amerikkalaisturisti sikaili – katkaisi ikivanhan patsaan sormen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mittaamattoman arvokkaat muinaisesineet houkuttelevat turisteja luokseen eri maailman kolkissa. Museoissa saa ihastella kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisia esineitä, mutta koskeminen on yleensä kiellettyä. Tätä ei eräs amerikkalainen ymmärtänyt.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Connecticutista kotoisin oleva amerikkalaisturisti katkaisi nimittäin 600 vuotta vanhan patsaan sormen firenzeläisessä Duomo-katedraalin museossa vieraillessaan. 55-vuotias mies oli verrannut sormeaan marmoripatsaan sormeen.

Vandaaliksi leimattu mies pidätettiin hänen vaimonsa ja kahden college-ikäisen lapsensa edessä. Mies osoittautui ammatiltaan ensiavun kirurgiksi, Daily Mail paljastaa. Kerroimme taannoin 15-vuotiaasta kiinalaispojasta, joka oli töhrinyt oman nimensä Luxorin temppelin seinään.