Cheek jättimenestyksestään Staralle: ”En tiennyt mitä tapahtuu”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Cheek, eli Jare Henrik Tiihonen, on ylivoimaisesti Suomen suosituin rap-artisti ja jopa koko maan tämän hetken suosituin artisti. Cheekin uusi Kuka muu muka -albumi julkaistaan 20. syyskuuta, ja samoihin aikoihin on luvassa kaksi loppuunmyytyä jäähallikeikkaa Helsingissä.

31-vuotias räppäri kertasi Staralle vuotta 2012, jolloin hänen uransa koki räjähdysmäisen nousun useiden hittien ja Vain elämää -televisiosarjan myötä. Tällainen pyöritys oli uutta ja ihmeellistä myös kokeneelle ja valmiiksi suositulle artistille.

– Vielä vuosi sitten Sokka irti -albumin julkaisun jälkeen olin murrosvaiheessa. Vaikka se lähti tosi kovasti, en tiennyt mitä tapahtuu. Elämässä oli tosi monta pointtia, minkä takia tunsin olevani sellaisessa tilassa. Kesäfestareiden aikaan rupesi tuntumaan siltä, että tämä meni maaliin. Kaikki näytti skulaavan helvetin hyvin, kertoi Jare Staralle.

– Meillä oli hieno kesä, kun Sokka irti valittiin vuoden viralliseksi kesähitiksi. Samana kesänä julkaistu Syypää Sun Hymyyn lähti ehkä jopa vielä kovempaa. Yhtäkkiä mulla oli kaksi isoa biisiä kesälle ja festarit oli ihan huikeita.

– Vain elämää -ohjelma oli jo silloin kuvattu, ja se lähti askel askeleelta menemään hienompaan suuntaan. Kun televisiosarja kuvattiin, niin suosio räjähti uudelle tasolle. Julkaistiin mun levyltä singlenä ja videona Jonne Aaronin kanssa tehty Anna Mä Meen -biisi.