Kiinalaisten kopiointi menee todella pitkälle – rakensivat kopion Pariisista

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaisten tiedetään kopioivat länsimaalaisia huippumerkkejä ja brändejä röyhkeästi välittämättä tekijänoikeuksista. Kopioinnin kohteeksi joutuvat niin puhelimet, tietokoneet kuin automerkitkin. Harva kuitenkaan uskoisi, että kiinalaiset ovat valmiita kopioimaan kokonaisia kaupunkeja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kiinalaiset ovat kuitenkin nyt rakentaneet maahansa identtisen kopion Pariisin Eiffel-tornin ympäristöstä. Maisemassa on sekä kuuluisa torni että eurooppalaistyyliset rakennukset.

Kaupungin nimi on Tianducheng, ja siellä asuu noin 2.000 ihmistä. Kaupungista ennustetaan uutta aavekaupunkia Kiinaan, jossa autioituneita kyliä ja keskustoja tiedetään olleen ympäri maata jo vuosikymmenien ajan. Silti maa toteuttaa jatkuvasti massiivisia rakennushankkeita.