Lasten kesäleirillä karmaiseva Nälkäpeli-teema – eniten ”tappanut” voittaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridassa järjestettiin hiljattain Hunger Game -niminen leiri lapsille, joka on luotu alkuperäisen Nälkäpeli-kirjan idean pohjalta. Kirjassa pelin säännöt ovat sangen yksinkertaiset: Viimeinen hengissä selviytynyt on voittaja. Kyseinen leiri on herättänyt kauhistusta ympäri maailmaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Country Day School järjesti Floridassa jo toistamiseen viikon mittaisen leirin, jonka nimi on suomennettuna Nälkäpeli. Leirille osallistui myös Tampa Bay Times -lehden toimittaja, joka kertoi, että vaikka lapset pelasivat leirillä periaatteessa lipunryöstöä erilaisten tehtävien kera, puhuivat he koko ajan tappamisesta. Yksi lippu tarkoitti toisen elämää, ja se joka keräsi eniten lippuja oli voittaja.

Toimittajan kirjoittama artikkeli on kuitenkin puistattanut monia, sillä vaikka lapset eivät oikeasti tapakaan leirillä ketään, onko koko pelin idea kieroutunut. Jokainen pelin osallistuja nimittäin tietää Nälkäpelin alkuperäisen konseptin, jossa nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, ja heidän on tapettava toisensa.