Voiko söpömpää olla? Siilinpoikanen pesee itseään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siilit ovat nykyään suosittuja lemmikkieläimiä ja ne tunnetaan etenkin niiden suloisesta ulkonäöstään. YouTubeen onkin viime vuosina julkaistu paljon siiliaiheisia videoita, joissa lemmikinomistajat esittelevät piikikkäitä nuuskuttelijoitaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Colleen Regan on julkaissut verkkoon videon, jossa nähdään varpaitaan pesevä lemmikkisiili. Pesupuuhissa oleva otus on niin hellyttävä, että se saa videon katselijan suun väkisin hymyyn. Suomen siiliyhdistys kertoo, että siilien tiedetäänkin nauttivan etenkin rapsuttelusta ja hellimisestä.

Lemmikkisiilit ovat usein kääpiösiilejä, jotka kasvavat 15-20 sentin pituisiksi ja painavat 250 – 500 grammaa. Se voi elää 3 – 5-vuotiaaksi, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa on raportoitu jopa 8-vuotiaasta siilistä.