Raju ukkosmyrsky tallentui videolle – ihmiset juoksevat ja kirkuvat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Piinaavat helteet tuovat usein mukanaan myös massiivisia ukkosia. Kesäukkoset kiehtovat monia, sillä jännittävä jyrinä ja suurenmoiset salamat ovat upeaa katseltavaa. Myös Suomessa on viime päivinä riehunut ukkosmyrksyjä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Myrskyjä ikuistetaan toisinaan myös videolle, ja nyt saamme myrskyn maistiaisia Belgiasta. Videolle on tallennettu huima myrskyrintama, joka esittelee äärimmäisen hienon ukkosesityksen meren yllä. Pian myös meren ääressä oleva rantakatu täyttyy voimakkaista tuulenpuuskista ja sateista, ja videolla näytetään, kuinka ihmiset juoksevat keliä karkuun.

Voimakas sääilmiö syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina. Suomessa eteneviä ja syntyviä ukkosia voi seurata esimerkiksi netissä olevien ukkostutkien avulla.