Cheek urastaan: ”En aiemmin halunnut ajatella tätä duunina”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen rap-artisti Cheek nauttii parhaillaan huikeasta menestyksestä, jollaisesta suurin osa artisteista voi vain haaveilla. Viime vuonna suosikkiartisti ahkeroi 160 keikkaa, mikä on ennätysmäinen tulos Suomessa. Artistiura on siis täysipäiväistä työtä.

Aina artistiura ei ole kuitenkaan ollut Cheekin mielessä ensisijaisesti ammattina. Jare Henrik Tiihonen kertoi Staralle kuinka tietoisesti hän on luonut omaa menestystään asennoitumisellaan.

– Muistan vuoden 2003 haastattelussa, kun sanoin, etten edes ole mikään räppäri tai artisti. Ajattelin, että olen katujätkä, joka tulee räppäilemään. Vasta 2006 mä suostuin myöntämään, että tämä on mun työ. En aiemmin halunnut ajatella tätä duunina, koska halusin ajatella, että tämä on vain juttu, mitä teen. Kuitenkin mulla on aina ollut draivi olla ykkönen, Cheek kertoi.

– Jo sinä vuonna, kun ensimmäinen levy tuli ulos, pyrin eteenpäin. En tiedä kuinka tietoisesti olen luonut. Tämä manifestointi on ajatuksena tullut mulle muutaman vuoden sisällä, kun olen katsellut vanhaa kamaa ja tajunnut, että tälla tavallahan tämä on mennyt.