Tällainen oli maailman vanhimman ihmisen elämä – näki koko 1900-luvun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hiljattain maailman vanhimpana ihmisenä menehtynyt japanilainen Jiroemon Kimura oli samalla viimeinen ihminen, joka pääsi todistamaan koko 1900-luvun. Vuonna 1897 syntynyneellä miehellä oli viisi lasta, 14 lastenlasta, 25 lastenlastenlasta ja 13 lastenlastenlastenlasta.

Hän oli kuollessaan 116 vuotta ja 54 päivää vanha. Kimurasta tuli maailman vanhin mies viime vuoden joulukuussa. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan hän oli myös maailmanhistorian kolmas ihminen, joka ylitti maagisen 115 ikävuoden rajapyykin. Miehen elämään mahtui kokonainen vuosisata.

Hän todisti elinaikanaan kaksi maailmansotaa, näki 20 eri yhdysvaltojen presidenttiä ja peräti 61 Japanin pääministeriä. Hän todisti ensimmäiset ihmisten tekemät lentokonelennot, autoajelut ja kuukävelyt. Puhumattakaan järisyttävästä teknologiamyllerryksestä, jonka hän pääsi elinaikanaan kokemaan. The Wall Streetin mukaan Kimura teki 45-vuotisen uran postivirkailijana, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 1962 ollessaan 65-vuotias.

Mies kertoi vuonna 2009 antamassaan haastattelussa, että hänen pitkän iän salaisuutena oli ajan hengessä pysyminen. Hän luki päivittäin kaksi tuntia sanomalehtiä ja harrasti liikuntaa. Lisäksi hän söi vain pieniä annoksia ruokaa. Jiroemon Kimura kuoli 12. heinäkuuta.