Mariah Carey joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltalainen popdiiva Mariah Carey tunnetaan pitkästä urastaan pop-musiikin saralla, sillä tähden debyyttilevy julkaistiin jo vuonna 1990. Neitokainen on vuosien varrella kokeillut myös näyttelemistä. Kaunotar tähdittää syyskuussa teattereihin saapuvaa The Butler -elokuvaa.

Uutuuselokuvassa nähdään kohtaus, jossa valkoinen nainen sylkee tummaihoisen opiskelijan päälle bussissa. Nyt Mariah on kertonut Yahoo! Movies -sivustolle, että hänelle on itselleen käynyt samalla tavalla. Long Islandilla New Yorkissa kasvanut laulajatar koki lapsuudessaan rasistista kohtelua etnisen taustansa johdosta.

– Tuo kohta oli melkeinpä elokuvan syvällisin asia minulle, koska tiedän miltä hänestä tuntui – ja se tapahtui myös bussissa. Se oli koulubussi, suoraan kasvoille ja samalla tavalla, Mariah Carey muistelee karua kokemustaan.

Neitokainen on aiemmin kertonut Oprah Winfreyn haastattelussa että hän joutui lapsena etnisyytensä johdosta ongelmalliseen tilanteeseen koulussa. Mariah oli piirtänyt koulussa kuvan perheestään, johon tämän opettaja oli sanonut, että hänen isänsä on väritetty ”väärällä värillä”. Supertähden mukaan tapaus sai hänet kokemaan että hänessä olisi jotain vikaa.

Mariah Carey tekee tällä hetkellä paluuta musiikkimaailmaan lähitulevaisuudessa ilmestyvän The Art of Letting Go -albuminsa myötä. Levyn ilmestymispäivää on jo kerran lykätty. Kaunotar pudotti taannoin kaksostensa synnytyksen jälkeen 13 raskauskiloa, minkä jälkeen hän on esitellyt auliisti timmiä vartaloaan lehtikuvissa. Poptähti on Monroe ja Moroccan -nimisten lasten onnellinen äiti. Lasten isä on 32-vuotias näyttelijä ja räppäri Nick Cannon.