Uusi kosketusnäyttö toimii vain omistajansa sormenjäljillä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni älypuhelimensa, tablettinsa tai kannettavan tietokoneensa varkaiden kynsiin menettänyt kiroaa eniten sitä, että vaikka omistaja tietäisikin paikantimen avulla, missä laite tällä hetkellä menee, on ventovieras päässyt silti sorkkimaan ja tutkimaan kallisarvoisia tiedostoja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Toki laitteita pystyy suojaamaan erilaisilla salasanoilla, mutta nyt markkinoille on tullut Fiberio-nimeä kantava kosketusnäyttö, joka ei tee merkittäviä asioita kuin omistajansa sormenjäljet tunnistamalla. Kyseessä on samalla yksi markkinoiden ensimmäisistä multikosketusnäytöistä, mikä antaa mahdollisuuden usean eri käyttäjän samanaikaiseen näytön ohjailemiseen.

Näytölle voi ladata yhden pääkäyttäjän sormenjälkien perusteella. Sormenjälkitunnistin mullistaa esimerkiksi nykyiset sähköiset tunnistautumiset, kun käyttäjä voi kirjautua vaikkapa nettipankkiin pelkällä sormen painalluksella ja hyväksyä siellä laskuja maksettavaksi ilman erillisä tunnuslukulistoja.