Keskellä kesää! Hämmentävä sääilmiö kuvattiin Detroitissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poikkeuksellisen rajut raekuurot ovat piinanneet ihmisiä viime aikoina myös Euroopassa. Kerroimme äskettäin Saksassa kattoja rikkoneesta raekuurosta. Nyt denveriläinen mies kuvasi keskikesän raekuuron, joka aiheutti hänen kotitielleen vuolaasti virtaavan joen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTube-videolla näytetään, kuinka raekuuro aiheuttaa miehen kotitielle pienimuotoisen tulvan, ja se vie kadun varrella asuvien ihmisten roska-astioita mukanaan. Kuvaaja kuulostaa erittäin hämmentyneeltä, joten kyseessä lienee hyvin harvinaislaatuinen näky.

Wikipedian mukaan rakeita syntyy, kun alijäähtyneet pilvipisarat takertuvat kiinteään pintaan, tyypillisesti pölyhiukkaseen, suolakiteeseen tai jo muodostuneen pikku jääkiteeseen. Vesipisarat kertyvät ytimien ympärille huurteeksi. Maailman suurin rae on pudonnut vuonna 1970 Yhdysvaltojen Kansasin Coffeyvillen kaupunkiin, ja se oli 770 grammainen ja 14,5-senttinen.