Metsässä tapahtuu, kun ihmisiä ei ole lähellä – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin nokkelasta kontiosta, joka osasi avata ravintolan takapihalla olleen roska-astian ja raahasi sen sitten sivummalle rauhallisempaa tonkimissessiota varten. Nyt Associated Press on julkaissut hauskaa luontokameran kuvaamaa karhumateriaalia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Karhut hierovat videolla itseään vimmalla puuhun. Ne seisoskelevat kahdella jalalla ja raapivat puuhun niin kylkiään, takamusta kuin selkäänsä. Kontiot ilmeisesti siirtävät puuhun hajujaan, joiden avulla ne kommunikoivat muiden eläimien kanssa. Lopulta yhden puun ympärillä nähdään peräti neljä karhua.

Video on kuvattu Kanadassa Kananaskis Countryn luonnonpuistossa, joka sijaitsee Calgaryssa. Kyseinen alue on suosittu etenkin retkeilijöiden keskuudessa, koska se koostuu useasta pienemmästä puistoalueesta.