Kekkonen tulee! -elokuvan Wilma Rosenqvist: ”Jännitin ihan hirveästi”

Haastattelut StaraTV Viihdeuutiset · Stara.fi

Presidentti Urho Kaleva Kekkosen aikakausi jätti aikoinaan lähtemättömän jälkeen Suomeen ja suomalaisiin. Pian valkokankaalle päätyy kirjaan perustuva elokuvan Kekkonen tulee!, jossa pieni Lapin kylä menee sekaisin asukkaiden saatua tietää Kekkosen tulevasta vierailusta.

Kuva: Solar Films
Kuva: Solar Films

Kylällä asuu myös 15-vuotias Sylvi, jota esittää Wilma Rosenqvist, jonka Stara tapasi tänään elokuvan lehdistötilaisuudessa. Ensimmäisen ison roolinsa nyt tekevä Helsingin Kallion ilmaisulukion opiskelija kertoi Staralle jännittäneensä kovasti valmiin elokuvan näkemistä valkokankaalla.

– Keksi kertaa olen nähnyt. Eka kerralla jännitin ihan tuhannesti ja toka kerralla jännitin kans. Paremmin se meni sillä tokalla kerralla, nuori kaunotar kertoi Staralle.

– Tähän elokuvaan päädyin sillä lailla, että koekuvausten kautta hain. Koululle tuli ilmoitus, että koekuvaukset järjestetään. Koekuvausten ensimmäisellä kierroksella jännitin ihan hirveästi. Sellainen pieni tekstinpätkä piti opetella ja sit se kameralle sanoa. Kyllähän se jännitti.

Elokuvassa Wilma Rosenqvist esittää siis Lapin tyttöä, joka puhuu paikallista voimakasta murretta. Wilmalle oikeanlaisen murteen oppiminen oli kuitenkin helppoa.

– No mulla on omasta takaa nuo poljenta ja intonaatiojuttu. Sitten vaan laajennettiin sitä sanavarastoa ja vaihdettiin ”mää” ja ”sää” muotoon mie ja sie. Oli se kyllä loppujen lopuksi näin helppoa.