Maa nielaisi kolmekerroksisen huvilan – uskomaton video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla uutisoidaan toisinaan kummallisista vajoamista, joissa esimerkiksi keskelle tietä ilmestynyt reikä nielee kaiken sisäänsä. Nyt Floridassa sijaitseva kolmekerroksinen lomahuoneisto vajosi syvälle maahan maanantaina aamuyöstä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Associated Press on julkaissut videon, jossa nähdään minkälaista jälkeä yhtäkkiä maahan ilmestynyt vajoama voi aiheuttaa. Maa nielaisi sisäänsä kokonaisen rakennuksen. Asukkat ehdittiin evakuoimaan ennen vajoamista. Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin.

Kerroimme vuonna 2011 kuinka guatemalalaisen naisen sängyn alle ilmestyi 12 metriä syvä vajoama tämän nukkuessa. Nainen selvisi tapauksesta hengissä. Vajoama oli kuitenkin pieni verrattuna vuonna 2007 Guatemalassa romahtaneeseen 100 metriä syvään vajoamaan, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä. Vuonna 2010 samalle alueelle ilmestyi 18-metrinen reikä, joka veti mukanaan kolmekerroksisen talon.