Laukkumyyjä mokasi: Ei uskonut Oprahilla olevan varaa 40 000 dollarin käsilaukkuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mediamoguli Oprah Winfrey nimettiin viime vuonna maailman eniten tienaavaksi julkisuuden henkilöksi. Keskusteluohjelmastaan tunnetuksi tulleen amerikkalaisnaisen vuotuiset tienestit nousivat huimaan 165 miljoonaan dollariin, eli 137 miljoonaan euroon.

Nyt hän on kuitenkin joutunut laukkumyyjän tulilinjalle, koska nainen ei tunnistanut mediatähteä eikä antanut hänen edes koskea arvokasta käsilaukkua. Oprah oli kävelly Sveitsin Zürichissa sijaitsevaan Trois Pomme -liikkeeseen, joka sijaitsee maailman kolmanneksi kalleimmalla ostoskadulla. Naisen tarkoituksena oli hankkia itselleen 40.000 dollarin arvoinen käsilaukku.

Myyjä sanoi Oprahille, että valitettavasti hän ei voisi myydä käsilaukkua naiselle, koska se on aivan liian kallis. Oprah yritti kuitenkin kauniisti pyytää, että voisi ostaa laukun tai saisi edes nähdä sen. Myyjä sanoi, että hänen tarkoituksena ei ole loukata Oprahin tunteita, ja mediamoguli kävelikin kaupasta ulos ensin ystävällisesti kiittäen.

Oprah kertoi Entertainment Tonightille, että hän olisi tietysti voinut vain panna mustan American Express -korttinsa pöytään. Nainen uskookin, että myyjän reaktio johtui mediapersoonan ihonväristä. Laukkukaupan omistaja sanoi Associated Pressille, ettei hänen myyjänsä yksinkertaisesti tunnistanut televisiotähteä. Lisäksi hän oli italialainen, eikä osaa kovin hyvin englannin kieltä.

59-vuotias mediamoguli lahjoitti äskettäin 12 miljoonaa dollaria afroamerikkalaisen historian tutkimukselle. Rahat lahjoitettiin museolle, jota aletaan rakentamaan lähiaikoina maan pääkaupungissa Washington D.C:ssä. Kiitokseksi erittäin avokätisestä lahjoituksesta museon 350-paikkainen teatteri tullaan nimeämään Oprahin mukaan. Julkkisnainen kertoo, kuinka hän on ylpeä maan afroamerikkalaisesta historiasta. Oprah on aiemmin lahjoittanut samaiselle museolle miljoona dollaria vuonna 2007. Oprah tienasi viime vuonna 77 miljoonaa dollaria.