Presidentti syyttää George Clooneya vakoilusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tunnetuimpiin Hollywood-näyttelijöihin kuuluva George Clooney erosi taannoin ex-rakkaastaan, Stacy Keibleristä. Charmikas mies oli jo ennen eroaan vikitellyt Täydelliset naiset -sarjan Eva Longoriaa. Nyt hän on saanut niskaansa vakoilusyytteitä.

George Clooney tunnetaan myös ahkerana aktivistina, joka on kritisoinut kovalla kädellä esimerkiksi Sudanin hallintoa tämän epäillyistä ihmisoikeusrikoksista. Nyt Sudanin presidentti Omal al-Bashir syyttää suosikkinäyttelijää aikeista vakoilla häntä. Syynä on sateliitti, jonka rahoitukseen Clooney on osallistunut miljoonilla dollareilla.

Clooneyn rahoittaman sateliitin tehtävänä olisi tarkkailla Sudanin kriisialueita. George Clooney on itse kiistänyt aikeensa ryhtyä vakoilemaan maan presidenttiä. Hän kuitenkin myönsi, että hän haluaa ihmisten tietävän paremmin esimerkiksi sotarikoksista, rikoksista ihmiskuntaa vastaan ja kansanmurhasta syytetyn Omar al-Bashirin toimista.

– Omar al-Bashir julistaa minun vakoilevan häntä, ja että haluan kameran seuraavan häntä joka paikkaan. Noh, tervetuloa minun elämääni, herra sotarikollinen. Haluan tämän sotarikollisen saavan yhtä paljon huomiota kuin minä. Se olisi mielestäni reilua, George Clooney vitsaili The Guardian -lehdelle.

George Clooney on tehnyt jo pitkän uran näyttelijänä. Suuren kansan tietoisuuteen Clooney nousi vuonna 1994 alkaneen suositun Teho-osasto -sarjan myötä. Viime vuodet näyttelijä on keskittynyt lähinnä elokuviin ja kunnostautunut näyttelemisen lisäksi myös ohjaajana. Näyttelijäkomistuksella on kerrottu olevan kiero huumorintaju, sillä hän tykkää tehdä kepposia kavereilleen.