Romanttinen loma suunnitelmissa? Tässä unelmakohteet

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosikymmenen aikana suomalaisten suosimissa matkakohteissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia, kun esimerkiksi Kanariansaaret ovat joutuneet väistymään Thaimaan kohteiden tieltä perhelomien suosikkikohteena. Nykyisin matkoilta haetaan yhä enemmän elämyksiä ja erilaisuutta.

Romanttiselle lomalle maailmalla löytyy lukemattomia vaihtoehtoja. Maailman suurimpiin alan sivustoihin lukeutuva Hotels.com on nyt listannut viisi parasta kohdetta romanttiselle lomalle. Edullisimmat lennot kaikkiin näihin kohteisiin löytyvät Staran lentohausta.

Kuva: Paul Osta, The Aitutaki Lagoon Resort
Kuva: Paul Osta, The Aitutaki Lagoon Resort

Ykköseksi romanttisten lomien unelmakohteiden listalla nousi Aitutaki, joka lienee suomalaisille vielä melko uusi tuttavuus. Maailman kauneimmaksi saareksi kehuttu Aitutaki kuuluu Tyynellämerellä sijaitseviin Cookinsaariin. Saarella sijaitseva Aitutaki Lagoon Resort on saanut matkailijoilta huippupisteet Tripadvisor-palvelussa.

Toiseksi listalla nousi Chilessä sijaitseva Pääsiäissaari, joka tunnetaan erityisesti massiivisista Moai-patsaistaan. Pääsiäissaarella on myös kauniita kraaterijärviä, luolia ja upeita paikkoja ihailla punaisena mereen vajoavaa auringonlaskua.

Romanttisten kohteiden kolmoseksi nousi Italian Verona. William Shakespearen Romeon ja Julian traagisen rakkaustarinan tapahtumapaikka Verona on Italian romantiikan pääkaupunki. Yksi rakastavaisten pyhiinvaelluskohde on vanhassa majatalossa sijaitseva Julian parveke, joka on tunnettu teoksen parvekekohtauksesta, jossa Romeo tulee salaa tapaamaan rakastaan. Neljäntenä listalla on Malediivit ja viidentenä Ranskan St. Tropez.