Hakkeri iski lastenhuoneen vauvakameraan – huuteli perheelle törkeyksiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teksasilainen perhe oli asentanut lastenhuoneeseen nettikameran, jonka avulla he pystyivät seurailemaan nukkuvan jälkikasvunsa hyvinvointia. Yhtäkkiä perheen isä kuuli huoneesta vieraan miehen äänen, joka suorastaan riipi selkäpiitä.

Marc Gilbert oli säikähtänyt suuresti kuullessaan lastenhuoneesta miehen äänen, joka sanoi: ”Herätys, pikkulutka”. Pian selvisi, että joku oli hakkeroitunut huoneessa olevaan nettikameraan ja huuteli sen kautta törkeyksiä perheen kaksivuotiaalle Allyson-tytölle.

Isän mukaan miehellä oli eurooppalainen tai brittiläinen aksentti. Tuntematon hyypiö oli myös haukkunut perheen äitiä nartuksi kameran kautta. ABC Newsin mukaan perhe epäilee, että sama on jatkunut jo useamman päivän ajan. Heidän mukaansa kameran kautta katseleminen ja huuteleminen tuntuu samalta kuin vieras mies tunkeutuisi kotiin.

Marc on varma, ettei käynnistä kameraa enää koskaan uudelleen. Hän on järkyttynyt tapahtuneesta, sillä he olivat suojanneet yhteyden salasanoilla ja palomuureilla. IP-kamera oli hänen mukaansa niin ikään salasanalla suojattu.