Lontoon olympialaisten ”James Bond” kuoli laskuvarjohypyssä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuoden 2012 kesäolympialaiset järjestettiin Lontoossa. Miljoonia silmäpareja paikanpäällä ja television ääressä kiinnostanut tapahtuma polkaistiin käyntiin näyttävällä avajaisseremonialla 27. heinäkuuta. Tilaisuudessa muun muassa sytytettiin kuuluisa olympiatuli.

Avajaisseremonian etukäteen hehkutetuimpiin kohtauksiin lukeutui James Bond -agenttina esiintyneen Daniel Craigin ja Englannin kuningattaren Elizabethin tekemä videopätkä. Kohtauksen lopussa kaksikko hyppäsi helikopterista olympiastadionille. Todellisuudessa hypyn suorittivat ymmärrettävistä syistä stuntmiehet.

Iso-Britannia suree nyt Lontoon olympialaisiin osallistunutta stuntmiestä, sillä James Bondina laskuvarjohypyn suorittanut Mark Sutton on menehtynyt. Metro uutisoi, että 42-vuotias stuntmies kuoli Sveitsin Alpeilla sattuneessa onnettomuudessa.

Hurjapää oli hypännyt helikopterista liitopuku yllään. Hyppy kuitenkin epäonnistui, ja Sutton paiskautui vuoren selänteeseen. Miehen uskotaan menehtyneen välittömästi, eikä onnettomuuden tarkkaa syytä vielä tiedetä.

Trainspotting-ohjaaja Danny Boylen ohjaama olympialaisten avajaisvideo herätti paljon huomiota olympialaisten aikaan. Spektaakkeli juhlisti Englannin kuningattaren 60-vuotista hallitsijuutta ja James Bond -elokuvien 50-vuotista taivalta. Kuningatar Elizabethiksi pukeutuneena helikopterista hypännyt Gary Connery on kommentoinut Suttonin kuolemaa sanomalla, että hän on menettänyt läheisen ystävän.