36 eurooppalaista rakennusta yövalaistuksessa – kertakaikkiaan upeita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Euroopan pitkä historia näkyy etenkin maanosan rakennushistoriassa, johon kuuluu häkellyttävän kauniita kirkkoja, upeita linnoja ja vanhan arvokkaita siltoja sekä muita maamerkkejä. Luke Shepard matkusti 21 Euroopan kaupunkiin ottamaan videopätkiä näistä arkkitehtuurin helmistä yövalaistuksessa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tuloksena syntyi henkeäsalpaavan kaunis timelapse-videoteos, jossa on esiteltynä yöaikaan otettuja valokuvia. Nightvision-nimisellä videolla esitellään muun muassa Lontoossa sijaitseva Westministerin palatsi, Kööpenhaminan oopperatalo, Rooman Colosseum ja Brysselin Atomium-monumentti.

Luke Shepard matkusti pitkin Eurooppaa kolme kuukautta ja hän toteutti projektin Kickstarter-rahoituksen avulla. Hän otti kuvausreissun aikana yhteensä 20.000 valokuvaa.