Karhu otti päiväunet omakotitalon kuistilla – katso hämmentävä video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat yleensä Alaskasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden vekkuleiden villieläinten kanssa. Nyt kuitenkin Floridassa todistettiin perin merkillistä tapahtumaa, kun karhu tepasteli talon kuistille nukkumaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Floridan Naplesissa asuva seitsemänvuotias poika oli ollut kotona yhdessä lastenvahtinsa kanssa, kun yhtäkkiä talon kuistille käveli täysikokoinen karhu. Mesikämmen oli rojahtanut maahan ja käynyt kylmänrauhallisesti nukkumaan terassituolin viereen. Hämmästynyt pikkupoika lähetti asiasta tekstiviestin vanhemmilleen ja kuvasi kännykkäkamerallaan karhun heräämisen. Kontio jatkoi matkaa noin tunnin pituisten torkkujen jälkeen.

Ihmisasutuksen lähellä elävät villieläimet sopeutuvat kaupunkioloihin, mutta toteuttavat silti luonteelleen ominaista metsästysviettiä. Yleensä kaupungin vilskeeseen saattaa eksyä hirvi- ja peuraeläimiä.