Staran lukijat: Naisen pitää maksaa osuutensa treffeistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten amerikkalaisessa Chapman Universityssä New Yorkissa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan 64 prosenttia miehistä haluaisi jakaa deittailusta syntyvät kustannukset naisen kanssa ja puolet naisista tarjoutui maksamaan treffien laskun.

Perinteisesti miehet ovat maksaneet treffi-illan kustannukset kokonaan itse, mutta ajat ovat muuttuneet. Stara kysyi samaa asiaa omilta lukijoiltaan, ja tulos oli lähes sama kuin Yhdysvalloissa. Staran kyselyyn vastasi 2.500 lukijaa, joista 57 prosenttia kertoi, että naisen tulee maksaa oma osuutensa treffien kustannuksista. Vain 43 prosenttia vastanneista piti maksamista yksin miehen velvollisuutena.

Yhdysvalloissa 39 prosenttia naisista kuitenkin kertoi, että he toivovat miehen maksavan laskun, vaikka he ovatkin ensin itse tarjoutuneet maksamaan sen. Amerikkalaistutkimuksen mukaan 40 prosenttia pariskunnista jakavat laskut edes osittain ensimmäisen seurustelukuukauden aikana. Puolen vuoden jälkeen laskut jaetaan jopa 70 prosentissa tapauksista.