Tämä yleinen herkku toimii palautusruokana kuntoilun jälkeen

Fitness Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vesimelonin tiedetään tepsivän etenkin voimakkaasen krapulaan, koska siinä on paljon sokereita ja nestettä, jotka auttavat elimistöä palautumaan. Nyt vesimelonia suositellaan myös urheilijoille ennen liikuntasuoritusta nautittavaksi, koska siinä oleva aminohappo edistää lihasten palautumista tehokkaasti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tutkimuksen toteutti espanjalainen Cartagenan ammattikorkeakoulu, ja he testasivat vesimelonin vaikutuksia liikuntasuoristusten jälkeiseen lihasjäykkyyteen. Tutkijat antoivat vapaaehtoisille ennen urheilua puoli litraa mehua, joista yksi oli pelkkää vesimelonin mehua, yksi hedelmän omalla sitrulliini-aminohapolla terästettyä mehua ja yksi tekaistua mehua.

Tutkimuksen mukaan molemmat vesmelonimehut auttoivat urheilijoita lumeversiota paremmin. Toisin sanoen vesimelonia tulee nauttia ennen urheilusuorituksia noin pari kupillista joko kuutioina, mehuna tai hedelmästä valmistetun ruoan muodossa, Men’s Fitness uutisoi.