F1-varikkokäynti hidastettuna – silkkaa taidetta alusta loppuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi formulakilpailujen jännittävimmistä hetkistä on kuljettajien tekemät varikkokäynnit, kun mekaanikkojen suorituksia mitataan sekuntikellolla ja tarkalla silmällä. Kaikki mitä varikkokäynnin aikana tehdään, vaikuttaa oleellisesti myös kilpailun kulkuun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Infiniti Red Bull Racing -tallin YouTube-kanava esittelee tiiminsä varikkohenkilökunnan suorituksen hidastettuna. Slow motion -tekniikalla kuvattu 2,05 sekunnin varikkokäynti on hidastettu vajaan parin minuutin mittaiseen videoon. Video on kuvattu sisätiloissa, eli ei aidossa kilpailuympäristössä.

Varikkomiehet ovat harjoitelleet tehtävänsä tuhansia ja taas tuhansia kertoja, ja heidän huikeat suorituksensa ovat jokamiesluokassa kilpaileville kuskeille vain märkää päiväunta. Renkaanvaihto sujuu kuin venäläinen baletti, tarkkojen liikkeiden määrittelemänä. Lopuksi videolla nähdään sama suoritus normaalinopeudella.