10 maailman upeinta luonnon omaa uimapaikkaa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin matkailualan sosiaalinen media TripAdvisor sisältää noin 100 miljoonaa arvostelua eri puolilta maailmaa, joten se on melko luotettava paikka tarkistaa hotellien ja matkakohteiden todellinen taso. Nyt TripAdvisorin lukijat ovat rankanneet maailman kymmenen upeinta luonnon uimapaikkaa.

Ykköseksi listalla nousi Sambiassa sijaitsevilla maailmankuuluilla Victorian putouksilla sijaitseva Devil’s Pool, joka löytyy aivan jättimäisen putouksen reunalta. Toiseksi sijoittui Meksikon Chichen Itzassa sijaitseva Park Ik Kil ja kolmanneksi Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitseva Havasu Falls.

Viiden joukkoon mahtuivat myös Samoan Lalomanu Upolussa sijaitseva To Sua Ocean Trench sekä Laosin Luang Prabangissa sijaitseva Kuang Si Falls.

Kymmenen joukossa maailman upeimpien uimapaikkojen listalla ovat Islannin Grindavikissä sijaitseva Blue Lagoon, Filippinien Hunatuanissa sijaitseva Enchanted River, Turkin Pamukkalessa sijaitseva Pamukkale Thermal Pools, Equadorin Galapagossaarilla sijaitseva Las Grietas ja Australian Pohjois-Territoriossa sijaitseva Litchfield National Park.