Kirjailija paljastui homoksi – kustantamo peruutti odotetun kirjan julkaisun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat viime vuosina olleet paranemaan päin, vaikka Venäjältä kantautuukin ikäviä tietoja sikäläisestä ihmisoikeustilanteesta. Myös Yhdysvalloista löytyy edelleen hyvin vanhoillisia alueita, joissa ei juuri homoseksuaaleja suvaita. Eräs niistä on Utahin osavaltio ja sen Salt Lake City.

Nyt sikäläinen kirjakustantamo Sweetwater Books on vahvistanut stereotypian, sillä se on peruuttanut David Powers Kingin ja Michael Jensenin kovasti odotetun Woven-kirjan julkaisemisen vain puolitoista kuukautta ennen lokakuun alkuun päätettyä julkaisupäivää. Kirjan takakanteen tarkoitetussa esittelyssä nimittäin paljastui, että Jensenillä on miespuolinen elämänkumppani, Wovenbook.com -sivulla kerrotaan.

Kirjailija oli laatinut kansitekstin ja lähettänyt sen kustantamolle. Tekstissä hän kertoi elävänsä parisuhteessa miehen kanssa. Kustantamo kuitenkin poisti maininnan. Asiasta käydyssä keskustelussa selvisi, että kustantamo ei suostu kertomaan esittelytekstissä kirjailijan homoudesta. Lopulta kirjailija ja kustantamon johto päätyivät rajuun riitaan ja Sweetwater Books päätti jättää kirjan kokonaan julkaisematta.