Seurustelu päättyi eroon? Tee nämä toimenpiteet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Erosta toipuminen saattaa kestää toisilla kauemmin siksi, että ei yksinkertaisesti osaa mennä elämässään eteenpäin ilman entistä kumppaniaan. Nokia Lumia 720 -työryhmän mukaan eronneet poistavat ensimmäiseksi toistensa kuvat puhelimelta.

Erosiivous onkin tärkeä osa vanhasta parisuhteesta ylipääsemisestä. Peräti 90 prosenttia briteistä kertoo ensimmäiseksi poistavansa exän kuvat puhelimeltaan, ja sen jälkeen poistetaan myös muut valokuvat kodista ja albumeista. Toiset myös heittävät entiseltä puolisoltaan saamat lahjat roskikseen ja poistavat exän numeron puhelimesta.

Mikäli erossa ei olla jääty ystäviksi, kannattaa entinen kumppani poistaa myös Facebookin ystävälistalta. Naisille myös suositellaan hajuveden vaihtamista, sillä tuoksuilla on suuri merkitys ihmisen muistoille. Vastaeronneiden ei myöskään kannata käydä paikoissa, joissa vilisee vain pariskuntia.

Muistojen välttämisessä auttaa myös soittolistojen uusiminen – ehkä tuore musiikki saa myös raikkaita ajatuksia? Ikinä ei myöskään voi väheksyä shoppailun rauhoittavaa voimaa, sillä uusien tavaroiden ja vaatteiden hankkiminen merkitsee ikään kuin puhtaalta pöydältä aloittamista.

Femail Firstin mukaan naisille kaikkein tärkein eroon liittyvä neuvo on myös se, että heidän tulisi muistaa hemmotella itseään. Kannattaa antaa aikaa itselleen, käydä kampaajalla ja kauneussalongissa. Lisäksi voi varata tyttöporukalla reissun vaikkapa kylpylään, jossa ei vanhoja murehdita vaan nautitaan hetkestä ja kaikesta tulevasta.