Cheekin uutuus Vihaajat vihaa ensiesityksessä Blockfesteillä

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Suomen suosituin artisti Cheek esiintyi eilen Tampereen Blockfesteillä. Siellä hän kommentoi ensimmäisen kerran kultturiministerin ikäviä kommentteja ja esitti samalla uuden kappaleensa Vihaajat vihaa. Nyt Blockfest on julkaissut keikkavideon verkossa.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Historiansa kuudetta kertaa järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest ylsi tänä vuonna uuteen kävijäennätykseen 23. – 24. elokuuta. Tuttuun tapaan jo ennakkoon loppuunmyyty tapahtuma täytti Tampereen Ratinanniemen hyväntuulisista juhlijoista keräten oheistapahtumineen yhteensä 30.000 kävijää.

Blockfest tunnetaan esiintyjiensä kunnioittamisesta, joten artistit suunnittelevatkin joka vuosi yllätyksiä festivaalikesän päätöstä varten. Viime kesänä Ruudolf ajoi lavalle omalla Lincolnillaan ja aiemmin Cheek heitti tuulikoneen saattelemana rahaa yleisön joukkoon.

Yksi Blockfestin sykähdyttävimmistä hetkistä koettiin lauantai-iltana, kun kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen parjaama Cheek esitti ensimmäistä kertaa oman kantansa laajasti uutisoituun kohuun. Blockfestin viimeisenä aktina esiintynyt Cheek vastasi Arhinmäen ajattelemattomaan lausuntoon ensimmäistä kertaa ikinä esitetyllä uudella Vihaajat vihaa -kappaleella, joka löytyy hänen 20. syyskuuta julkaistavalta Kuka muu muka -pitkäsoitoltaan.

Festivaalin molemmat yhdysvaltalaistähdet, 20-vuotista taivaltaan juhlistanut Wu-Tang Clan ja muutamassa vuodessa hiphopin ajankohtaisimpien supertähtien joukkoon noussut Mac Miller saivat yleisön hurmioon yli tunnin kestäneillä keikoillaan. Vaikeasta kurkunpään tulehduksesta kärsinyt Sini Sabotage palasi viikkojen sairasloman jälkeen keikkalavoille yhdessä JVG:n kanssa, joka puolestaan ampui yleisöön kymmeniä fanipaitojaan.

Perjantaina Musta Barbaari villitsi yleisön vierailemalla Ruudolfin ja Karri Koiran keikalla ja esittämällä Salil eka sali vika -hittinsä. Festivaalin kaksi eri esiintymislavaa vetivät molempina päivinä alusta alkaen täyden tuvan ja loistavan tunnelman puoleensa.

Hyväntuulisissa merkeissä sujunut tapahtuma keräsi kiitosta myös Pirkanmaan poliisilaitokselta, josta kommentoitiin Aamulehdelle jo ensimmäisen päivän jälkeen festivaalikansan rauhallisuudesta. Festivaalin entisestään parantuneet palvelut kuten monipuolisuuteen ja paikallisuuteen keskittynyt ruokamaailma saivat positiivista palautetta kävijöiltä. Erityistä hehkutusta sai tänä vuonna lanseerattu ja tyylikkääksi rakennettu exclusive-alue, jonka tarjoilusta vastasi Suomen ensimmäinen Top Chef Akseli Herlevi.