LEGO-varas jäi kiinni – kotoa löytyi todellinen yllätys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin miehestä, joka varasti Toys’R’Us -kaupasta vuosien varrella lasten leluja jopa yli kahden miljoonan dollarin edestä. Nyt Yhdysvalloista kantautuu jokseenkin samankaltainen uutinen, joskin tällä kertaa varas oli valikoivampi lelujen suhteen. Hänelle kelpasivat vain LEGO-tuotteet.

SAP-ohjelmistoyrityksessä työskentelevä Thomas Langebach jäi kiinni, kun Target-kauppaketjun työntekijät huomasivat jonkun liimanneen vääriä, halvemman hinnan antavia viivakoodeja LEGO-paketteihin. Lengebach tunnistettiin liikkeen valvontakamerakuvasta, ja viranomaiset pidättivät hänet lopulta itse teosta.

Poliisit alkoivat tutkia Thomas Langebachin kotia, ja löysivät hurjan määrän erilaisia LEGO-tuotteita. Mountain View’n poliisin edustajan mukaan miehellä oli kotonaan satoja avaamattomia LEGO-laatikoita ja valmiita rakennelmia. Lisäksi he löysivät Langebachin autosta kahdeksan pussillista viivakooditarroja.

Mies oli myynyt LEGO-tuotteita eBay-nettihuutokaupassa Tomsbrickyard-nimellä. Mercury News -verkkosivuston mukaan mies oli onnistunut myymään sivustolla vuoden aikana 2,100 tuotetta. Hän oli ansainnut puuhillaan yhteensä 30.000 dollaria, eli noin 22.600 euroa.

Langebach ei voinut syyttää erikoisista rikoksistaan varattomuutta, sillä miehen virkaa ohjelmistoyrityksen varapuheenjohtajana ei varsinaisesti voi kuvailla matalapalkkaiseksi. Miehen kerrotaan asuneen kahden miljoonan dollarin arvoisessa kodissa. Legovarasta odottaa kuukauden vankilatuomio, viisi kuukautta kotiarestia ja kolmen vuoden ehdonalainen tuomio.