Hurjaa vauhtia! Longboardeilla maantietä alas – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Longboard on normaalia rullalautaa pidempi versio, joka sopii etenkin mäkien laskentaan. Nyt eräät vauhtiveikot näyttävät YouTube-videolla mallia, kuinka pitkillä rullalaudoilla voi laskea huimaa vauhtia alas.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Wikipedian mukaan longboardia voidaan kutsua myös mäkirullalaudaksi, ja sillä voi saavuttaa yli sadan kilometrin tuntivauhdin. YouTube-videolla on neljä miestä, joiden päätä ei vauhti huimaa. Kyykkyasennossa ja kädet selän takana pitkin mäkeä laskevat hurjapäät eivät nimittäin suuremmin hiljennä edes mutkissa.

Video on saavuttanut muutamassa päivässä yli 300.000 katsojaa. Rullalautailijoiden lisäksi videolla on kellertävä Ford Focus ST. Suomen mäkirullalautailun juuret ovat Tampereella ja Jyväskylässä, eli kaupungeissa, joissa longboard rantautui Suomen kaduille ensimmäisinä.