Pihavajasta löytyi vaarallinen vieras – neljä metriä silkkaa lihasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suuret tiikeripytonit elävät luonnonvaraisena lähinnä Etelä-Aasiassa, mutta hylätyistä lemmikeistä on viime vuosina muodostunut lisääntyvä kanta myös Pohjois-Amerikan Floridaan. Nyt eräs amerikkalainen löysi ulkovarastostaan jättiläiskokoisen kuristajakäärmeen kesken siivouksen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Suurikokoinen tiikeripytoni kuuluu maailman kuuden isoimman käärmelajin joukkoon. Floridalaisen löytämä käärme oli noin 4,3 metriä pitkä ja väritykseltään albiino. Talonomistaja soitti paikalle poliisin, joka korjasi kuristajakäärmeen talteen.

Vajassa piilotellut käärme ei suinkaan ollut suurin lajinsa edustaja. Pytonit voivat kasvaa jopa kuusimetrisiksi pedoiksi ja ne voivat elää yli 20-vuotiaaksi. Wikipedian mukaan luonnossa lajin ruokavalio koostuu jäniksistä, hiiristä, rotista, liskoista, toisista käärmeistä, linnuista ja nisäkkäistä. Tiikeripyton kuristaa tarvittaessa hengiltä jopa antiloopin, leopardin ja ihmisen.