Shoppailetko korkokengät jalassa? Näin ne vaikuttavat ostopäätöksiisi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sinkkuelämää-sarjan päähenkilö Carrie Bradshaw lienee yksi kuuluisimmista kenkäfriikeistä. Korkeilla koroilla tasapainoilevat naiset tekevät nyt tuoreen tutkimuksen mukaan ostosreissuillaan tasapainoisempia ratkaisuja, eivätkä sorru yhtä helposti heräteostoksiin.

Markkinoinnin professori Jeffrey Larson sanoo, että tuhlaavaisten ihmisten tulisi pukeutua korkokenkiin, koska hänen työpaikkansa Brighamin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan matalapohjaiset kengät vaikuttavat ostopäätöksiin merkittävästi.

Jos shoppailija on pukeutunut korkokenkiin, tasapainoilee hän myös alitajunnassaan esimerkiksi raha-asioilla, Journal of Marketing Research -julkaisun artikkeli selventää.

Miehillä sama efekti saadaan, jos he ennen ostosreissua tasapainoilevat kotona yhdellä jalalla tai esimerkiksi harjoittavat joogaa. Myös kotona tapahtuvat verkko-ostokset kannattaa suorittaa vasta tasapainoharjoitusten jälkeen, jotta Visa-lasku ei kasvaisi liian suureksi.