Eminem vahvisti uuden levyn julkaisupäivän – jatkoa läpimurtolevylle?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva hiphopin supertähti Eminem viimeistelee parhaillaan tuoreinta soololevyään, jonka on määrä ilmestyä tämän vuoden aikana. Levyltä kuultiin taannoin esimakua Survival-kappaleen muodossa, sillä kappale soi Call of Duty: Ghosts -pelin trailerissa.

Nyt Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers, on julkistanut tulevan levynsä nimen ja julkaisupäivämäärän. MMLP2 eli The Marshall Mathers LP 2 ilmestyy kauppojen hyllyille 5. marraskuuta 2013. Levyn nimi viittaa Eminemin vuonna 2000 julkaistuun The Marshall Mathers LP -läpimurtolevyyn.

The Marshall Mathers LP 2:n tuotannosta vastaavat räppärin pitkäaikainen yhteistyökumppani Dr Dre ja muun muassa Beastie Boysin kanssa yhteistyötä tehnyt Rick Rubin. Eminemin tulevasta Berserk-singlestä kuullaan esimakua Beats By Dre -kuulokkeiden mainoksessa.

Eminemin edelliset Relapse ja Recovery -levyt julkaistiin peräkkäisinä vuosina 2009 ja 2010. Nielsen Soundscanin suorittaman tutkimuksen mukaan Eminem on 2000-vuosikymmenen myydyin artisti yli 32 miljoonalla levyllä. Lisäksi räppäri oli kolmas henkilö, joka ylitti miljardin katsojan rajan VEVO-musiikkivideosivustollaan Youtube-palvelussa.