Spekti Staralle: ”Tyhmät eivät tee isoja biisejä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuluvan vuoden kuumimpiin kotimaisiin rap-artisteihin lukeutuva Spekti vaatii parhaillaan ”kahvin sijasta kaljaa ja lehtipihvin sijasta viinaa” Loppuviikko-hittikappaleessa. Säkeet ovat kaikuneet yhdestä suusta kesäkuusta lähtien radioaalloilla ja yökerhojen tanssilattioilla.

Stara tapasi Spektin ja tiedusteli mitä tällaiset lyyriset sutkautukset mieheltä vaativat. Kouluaikoina Spekti ei omien sanojensa ainakaan viettänyt aikaa nenä kirjassa.

– Pärjäsin vähällä lukemisella. Asiat ovat usein jääneet helposti mieleen. Olen perusluonteeltani vähän laiska. Kauppakorkeassakin se oli yleensä sitä, että viimeisinä päivinä – kun oli pakko – tuli istuttua kirjastossa ja luettua tentteihin.

– Biisien sanoittaminen vaatii paljon ihmiseltä. Ihan tyhmät jätkät eivät tee mitään isoja biisejä. Suhtaudun tuohon hommaan jotenkin analyyttisesti. Kun olen jotain kirjoittanut, mietin, että mikä siinä on hyvää ja mikä huonoa. Mitä voisi tehdä vielä paremmin. Sillä tavalla tuo mun muu tausta näkyy biisinkirjoitustyössä, Spekti kertoi Staralle.

– Nykyään niin monet tekee biisejä siten, että he saavat aikaan helvetin hyvän kertsin ja säkeistöillä ei ole mitään merkitystä. Koitan panostaa säkeistöihin, että niissäkin olisi jotain mielenkiintoista ja jännää, jota odottaa. Mä haluan, että jos joku näkee mun nimen biisissä, se miettii, että mitähän tuo on tällä kertaa keksinyt.