Tyhmäksi leimattu nuori naistähti puolustautuu: ”Olen älykäs ihminen”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltalainen näyttelijäkaunotar Zooey Deschanel tunnetaan näyttelijänuransa lisäksi myös Rimmel-merkin mainoskasvona. Tähden tunnetuimpia elokuvia ovat muun muuassa Yes Man, 500 Days of Summer ja Muuttohaluton poikamies. Hän tähdittää parhaillaan Fox-televisiokanavan komediasarjaa Kolme miestä ja tyttö.

Nyt 33-vuotias näyttelijätär on puhunut suunsa puhtaaksi Marie Claire -lehden haastattelussa. Neitokainen on kyllästynyt siihen, että häntä arvostellaan puhetyylinsä tai vaatemakunsa pohjalta. Zooey nähdään usein julkisuudessa esimerkiksi tyttömäisiin mekkoihin ja rusetteihin pukeutuneena.

– Olen huomannut, että ihmiset kritisoivat puhetapaani, mikä tuntuu minusta oudolta. Puhun miten puhun, ja minä olen älykäs ihminen, Zooe Deschanel toteaa.

Suosikkinäyttelijättären mukaan hän on yllättynyt siitä kuinka paljon hänen vaatevalintojaan ja maneerejaan kritisoidaan internetissä. Zooey ihmettelee sitä, että haukkujien joukossa on myös fiksuja ihmisiä. Naisen mukaan internetin tarjoama anonymiteetti tuo esille ihmisluonteen huonoimmat puolet.

Zooey Deschanel työskentelee myös muusikkona. Vuonna 2002 hän lauloi ensimmäisen kerran valkokankaalla The New Guy -elokuvassa. Näyttelijätär duetoi myös koomikko Will Ferrellin kanssa Elf-elokuvassa Baby, It’s Cold Outside -kappaleen. Hollywood-kaunotar kärsii keskittymishäiriöstä ja on allerginen useille ruoka-aineksille. Hän seuraakin tarkasti ruokavaliotaan ja elää kasvissyöjänä.