Tulevaisuudessa ihminen matkustaa putkessa 1 223 km/h

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen länsirannikko on poikkeuksellisen kaunista seutua, ja monet matkaavatkin mielellään kuuluisan Kalifornian läpi kulkevan Highway 1 -tien autolla maisemia ihastellen. Matka kestää Tyynen valtameren rannikkoa pitkin yhtäjaksoisesti ajettuna noin kahdeksan tuntia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt PayPalin perustaja, miljardööri Elon Musk on käynnistänyt hankkeen, jonka tarkoituksena on kuljettaa matkustajia San Franciscon ja Los Angelesin välillä puolessa tunnissa eräänlaisen luotijunan avulla. Aurinkoenergialla toimivaa superjunaa kutsutaan Hyperloopiksi.

Los Angelesin ja San Fraciscon välisen matkan voi tätä nykyä taittaa joko junalla, maanteitse tai lentäen. Hyperloop toimisi ammuttavan luodin tavoin, ja sen nopeus kohoaisi peräti 1.223 kilometrin tuntivauhtiin. Suunnitelmien mukaan yhteen junakapseliin mahtuisi 6 – 8 matkustajaa ja kapseleita laitettaisiin matkaan 30 sekunnin välein. Yksi matka maksaa noin 15 euroa.