Spekti diktaattorina: ”Huonosta haastattelusta ei kuolemantuomiota”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suuri osa suomalaisista on nähnyt tänä vuonna Spektin diktaattoriteemaisen musiikkivideon, jossa nähdään myös sankka joukko kotimaisia julkkistähtiä. Spekti kertoi käsikirjoittaneensa Tasiksen kanssa molemmat musiikkivideot. Mistä diktaattoriteema sai alkunsa?

– Se lähti siitä, että mulla oli sen niminen biisi, jonka olin tehnyt levylle. Mietittiin vastaavan tuottajani Tasiksen kanssa, että mitä jos teemaa laajennettaisiin. Jos siitä tulisi sen niminen, ja levyn kuvat, kansitaide ja videot olisivatkin samaa teemaa. Se on hauskaa, että koko levy on rakennettu tietyn konseptin varaan, Spekti kertoi Staralle.

– Se myös helpottaa musiikkivideoiden tekemistä. On helppo tukeutua mietittyyn konseptiin ja jatkaa sitä juttua. Seuraavalle levylle keksitään varmaan joku toinen teema, kun ei samaa juttua pidä ikuisuuksiin lypsää. Tällä levyllä tämä aihe näkyy. Kuvataan vielä yksi uusi video, jossa diktaattorin tarina jatkuu.

Mies, artisti ja fiktiivinen hahmo. Kiinnostavinta lienee, mitä piilee tämän kokonaisuuden pinnan alla. Kanavoiko Spekti diktaattoriin jotain itsestään?

– Hyvä kysymys. Mun on vaikea ehkä itse sanoa tuohon mitään. Mä en ole miettinyt sitä diktaattorin roolihahmoa niin pitkälle, että kunnolla mieltäisin millainen tyyppi se on… En mä ehkä itse ihan niin armoton ole, mutta kyllä meissä varmasti jotain samaa on, pohti räppäri.

– Hän on hyvin julma ja ylimielinen – en ehkä tunnista itsessäni sellaista. Aika paljon siinä on näyteltyä. Se on sinänsä hyvä juttu. Ei tarvitse pelätä, että jos tulee mun mielestä huono haastattelu, että tulee kuolemantuomio.