Uskomatonta taidetta merenpohjassa – pieni kala teki kaiken tämän!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luonto luo usein kauniita yksityiskohtia maisemiin esimerkiksi siten, että järven rannalla veden ylle kumartuvat puut tuntuvat jatkuvan pintaa pitkin loputtomiin. Myös kuunsillat ja lumihiutaleet edustavat luontoäidin upeita luomistaitoja.

Nyt eräs kala näyttää oman esimerkkinsä siitä, kuinka merenpohjassakin elävä otus voi saada silmiähivelevää kauneutta aikaiseksi. Videon on julkaissut Marinestation Amami, ja eräs YouTube-kommentoijista opastaa, että videolla touhuilee jonkinlainen pallokala.

Japanilainen Marinestation Amami on julkaissut enemmänkin samankaltaisia videoita ihastuttavista merenpohjan kuvioista. Pallokalat ovat saaneet nimensä siitä, että pelästyessään ne imevät itsensä täyteen vettä tai ilmaa ja pullistuvat palloiksi.